bellen
Contact
Werving en selectie Trainingen
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Training Werving en Selectie

Introductie

Het werven en selecteren van medewerkers is een belangrijke taak van ondernemers en leidinggevenden. Een onjuiste beslissing heeft vaak langdurige en vervelende gevolgen. De krapte op de arbeidsmarkt legt de nadruk weer meer op de werving. Het werven van de medewerker die echt past is niet eenvoudig. Het gaat er niet alleen om de goede kandidaten te interesseren, maar ook het kaf van het koren te kunnen scheiden.

 

Doel van de training

Tijdens de training ga je aan de slag met het gehele traject rondom werving en selectie. Je leert te letten op de (selectie)criteria die zo belangrijk zijn tijdens een dergelijke procedure. Je laat de werving op je selectie aansluiten om vervolgens een juiste kandidaat te kunnen selecteren.


Motivatiepatronen en motivatieankers

Onze aanpak

De deelnemers leren tijdens de training vooral door zelf te oefenen, door het observeren van anderen en door het geven en ontvangen van feedback van de trainer en van de andere deelnemers. Onze werkwijze is pragmatisch en actiegericht waarbij wij de deelnemers de mogelijkheid geven om dingen ánders te DOEN dan ze gewend zijn.

Een duo van acteur en trainer zorgt voor een energieke sfeer, zij spelen herkenbare en lastige praktijksituaties na en nodigen de deelnemers uit om het verloop van de scenes te beïnvloeden door regieaanwijzingen te geven of (als het ijs gebroken is!) door de rol van een acteur over te nemen en zelf te gaan spelen.

 

Wij werken vanuit de volgende uitgangspunten:

  • Creëren van een open, veilig en vertrouwelijk leerklimaat.
  • Aandacht voor ieders individuele leerdoelen.
  • Veel oefenen (= doen) en intrainen van de competenties en daarmee samenhangende vaardigheden.

 

Onderwerpen die in de training aan bod komen:

 

Programma

  • Voordat u met werven begint.
  • Wervingskanalen en de advertentie.
  • Het bereiken van de kandidaat.
  • Welke wervingskanalen zijn er en welke zet ik in?
  • Selecterende personeelsadvertentie maken.

 

De trainer en acteur

De training wordt geleid door een ervaren trainer en trainersacteur. Onze trainers zijn gedreven gedragstrainers met ruime ervaring in het trainen op specifiek gedrag en het ontwikkelen van competenties. De focus van onze trainers ligt op de individuele ontwikkeling, experimenteren met nieuw gedrag en het doen. De trainer bewaakt de relatie met de doelstellingen en de wensen van de opdrachtgever, de individuele leerdoelen, hij observeert het gedrag, faciliteert de nabespreking en zorgt voor de terugkoppeling naar de opdrachtgever achteraf.

 

De acteur is in staat om praktijksituaties van de deelnemers herkenbaar na te spelen en reageert voortdurend op het gedrag van de deelnemers. De deelnemers ervaren op deze manier direct welk effect hun gedrag (verbaal en non-verbaal) heeft. Onze acteurs hebben ruime ervaring in het toepassen van technieken uit het improvisatietheater en theatersport in trainingen. Ze inspireren deelnemers op een stevige manier, met aandacht voor de mens, resultaat en leerplezier. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers lef krijgen om situaties uit te proberen en dat de deelnemers met meer energie, meer faalplezier, meer zelfvertrouwen en meer interactie in de training staan.

 

Op maat & InCompany

Competentieworkshop biedt standaard maatwerk en dit betekend dat wij altijd de inhoud van de training afstemmen op de wensen van de klant.

 

Kosten: Klik op tarieven voor meer informatie.

 

 

Competentieworkshop is een initiatief van Reynaarde Talentontwikkeling:

workshop@reynaarde.nl, 030-6062711


print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op