bellen
Contact
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Sympathie beïnvloedingsprincipe Cialdinisympathie

 

Het beïnvloedingsprincipe sympathie is wel een beetje een open deur. Het betekent dat mensen positief staan tegenover personen die ze aardig (sympatiek) vinden of met wie ze zich kunnen identificeren. Hoe meer we met anderen gemeenschappelijk hebben des makkelijker is de omgang, communicatie en samenwerking. Bekend is dat fysiek aantrekkelijke mensen, mensen die op je lijken, je begrijpen of complimenten aan je geven een hogere gunfactor hebben. Mensen die we aardig vinden, geloven we ook sneller en gunnen we meer. We volgen hen dus ook sneller in hun adviezen en keuzes. Dit sympathie principe kun je dus ook omdraaien. Als je een goede beïnvloeder wilt zijn dan zorg je er dus voor dat je een hoge gunfactor krijgt. Onder meer door complimenten te geven aan de ander, probeer je het persoonlijk contact te verstevigen door meer gemeenschappelijkheden te vinden en zorg je ervoor dat je er representatief uitziet. Dit laatste werkt ook online. Bij het gebruiken van de juiste foto's. Wanneer je foto's op je website plaatst waar je bezoeker zich mee identificeert, voelt hij een connectie en gaat hij je sympathiek vinden. 

 

Invloed vergroten

Je kunt je voorstellen dat het sympathie principe ook heel goed kan helpen om instemming te krijgen voor je eigen ideeën of voorstellen. Meestal zijn we ons niet bewust hoe de beinvloedingsprincipes werken, maar ze echt bepalend voor hoe wij als mensen keuzes maken. En hoe ons gedrag irrationeel wordt beïnvloed. Het laat weer zien hoe krachtig het onderbewuste brein is.

 

Andere beïnvloedingsprincipes:

Wederkerigheid (Reciprocity)

- Schaarste (Scarcity)

- Autoriteit (Authority)

- Commitment (Consistentie en Consistency)

- Consensus of sociale bevestiging (Consensus of Social Proof)

- Eenheid (Unity)

 

Gerelateerde trainingen:

- Open inschrijving INVLOED
- Overtuigingskracht
- Conflicthantering
- Lastige gesprekken
 

Deze beïvloedingsprincipes van Cialdini kunnen we ook aanbieden als:

- Coaching
- Training voor kleine en grote groepen
- Competentietheater

 

Gerelateerde thema's zijn: invloed, besluitvaardigheid, persoonlijke overtuigingskracht, impact, verbale overtuigingskracht, beïnvloeden, argumenteren, debateren, presenteren, overtuigen, feedback, pitchen, pleiten en speechen

 

Contact en aanmelden

Meer informatie, een vrijblijvende offerte of een andere vraag? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op