bellen
Contact

Assessement voor (Her)Registratie - NVVK

 

Register

Het Register Veiligheidskundigen moet borgen dat de in het register opgenomen Register Veiligheidskundigen® gekwalificeerd zijn. Voor eerste registratie is een Assessment voor Registratie vereist. Na 5 jaar verloopt deze registratie automatisch. U kunt zich dan aanmelden voor het Assessement voor Herregistratie.

 

Waarom professioneel register?

De NVVK heeft een Register voor Veiligheidskundigen ontwikkeld vanuit de verantwoordelijkheid om te bouwen aan het vakmanschap van de veiligheidskundige en vanuit de ambitie om als beroepsvereniging een autoriteit te zijn, die staat voor de kwaliteitseisen van haar beroepsgroep. Het register borgt dat de opgenomen Register Veiligheidskundigen® gekwalificeerd zijn.

De NVVK maakt met haar beroepsprofiel de vakbekwaamheid, het niveau en de deskundigheid van een veiligheidskundige inzichtelijk en bestaat uit een 8-tal competenties. Voor registratie als Register Veiligheidskundigen®, worden in een assessment deze competenties getoetst. <<lees meer op https://www.veiligheidskunde.nl/rvk>>

 

Het Assessment voor Registratie

Om tot het register te worden toegelaten, is het volgen van een Assessment voor Registratie één van de vereiste. Het assessment bestaat uit een viertal (online) tests en een ontwikkelgesprek met een assessor. Hiervan ontvangt u een rapport en een samenvatting. Deze laatste dient u in te dienen bij de NVVK t.b.v. opname in het register. In het assessment krijgt u inzicht in o.a. uw belangrijkste talenten en motivatie voor de competenties en de wijze waarop u deze verder kan ontwikkelen. 

In de online test zijn de volgende vragenlijsten opgenomen:

  • Persoonlijkheid (Werkgerelateerde Persoonlijkheidsvragenlijst)
  • Drijfveren/motivatie (Carrièrewaarden)
  • Screening werk- en denkniveau (Capaciteitentest / IQ-test)
  • Beroepsdilemma’s (Dillemavragenlijst)

 

De kosten voor het assessment bedragen: 

€ 281,03. excl. BTW. Hiervoor ontvangt u inloggegevens om de online test te maken, heeft u een ontwikkelgesprek met de assessor en ontvangt u een uitgebreide rapportage.

 

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden.

 

Het Assessment voor Herregistratie (na vijf jaar)

In het assessment voor herregistratie staat uw persoonlijk ontwikkeling op de competenties uit het beroepsprofiel centraal en ontvangt u feedback uit uw professionele omgeving. Het Assessment voor Herregistratie maakt gebruik van 360-graden toolkit waarbij u online feedback krijgt van uw professionele omgeving.

 

In dit assessment voor herregistratie heeft u twee gesprekken met een adviseur:

 

In het eerste jaar van het herassessment heeft u, nadat u feedback heeft ontvangen uit uw professionele omgeving, een eerste gesprek met een assessor. In dit gesprek bespreekt u de ontvangen feedback en trekt u samen de belangrijkste conclusies. Op basis van deze conclusies blikt u vooruit op wat u het komend jaar wilt bereiken in uw persoonlijke en professionele ontwikkeling, wat en wie u daarvoor nodig heeft en maakt u een concreet plan van aanpak.

In het tweede jaar blikt u samen met de assessor terug en evalueert u uw voortgang in uw ontwikkeling, worden doelen bijgesteld en nieuwe plannen gemaakt

 

De kosten van het herassessment bedragen:

Jaar 1: € 281,03. excl. BTW: gebruik 360-graden toolkit, ontwikkelgesprek met de assessor en rapportage.

Jaar 2: € 281,03. excl. BTW: evaluatie van uw plan van aanpak en een ontwikkelgesprek.

 

Inschrijven

Gebruik onderstaande formulier en u ontvangt van ons binnen vijf werkdagen bericht over de planning van het assessment.

 

 

Deelnemergegevens

Type Test*
Lidmaatschap NVVK*

Facturatiegegevens