bellen
Contact
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Trainingsacteur

 

Levend lesmateriaal

Voor de deelnemer is de acteur ‘levend lesmateriaal’, een sparringpartner met wie hij of zij een aantal vaardigheden kan oefenen en/of leerdoelen kan verwezenlijken. De bijzondere vaardigheid van een trainingsacteur is om ‘gedrag terug te geven’ en zo de cursist te helpen zich bewust te worden van wat werkt en wat niet door inzicht te krijgen in hoe zijn gedrag dat van de gesprekspartner beïnvloedt.

 

Het voordeel van werken met een acteur is dat deze achteraf vanuit de rol feedback kan geven: hoe hij de cursist ervoer, het waarom van zijn gedrag(sverandering), en hoe hij zich op enig moment voelde. Daarnaast geeft hij eventuele tips vanuit zijn specifieke deskundigheid. Daarin ondersteunt de acteur de trainer, met de behandelde theorie of het trainingsmodel als referentiekader.

 

In onze workshops, trainingen, maar ook bij events, kan een zgn. regiemodel een effectieve en werkbare vorm zijn. Daarbij worden acteurs aangestuurd/geregisseerd door publiek om een bepaalde herkenbare situatie uit te spelen, en zo te laten zien wat werkt en wat niet. Meestal wordt daarbij naast de acteurs een intermediair tussen publiek en spelers ingezet (facilitator), b.v. een trainer of iemand van het bedrijf of de instelling.

 

De acteur als co-trainer

Onze trainingsacteurs zijn veelal ook inzetbaar als co-trainer. De acteur kan met de cursisten b.v. een aantal speloefeningen doen, passend binnen het kader van de training. Daarin is hij of zij dan tevens (mede)verantwoordelijk voor het groepsproces. Het toepassen van improvisatieoefeningen kan extra kwaliteit en meerwaarde aan een training geven.

De acteurs maken daarbij gebruik van oefeningen uit hun eigen acteeropleiding en theatersport en steunen daarbij mede op hun ervaring met acteertrainingen en theaterimprovisatie.

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op