bellen
Contact
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Strass2

Pauze en Rust realiseren met STRASS

Pauze en rust zijn belangrijke elementen in ons werk. Vaak worden deze momenten echter over het hoofd gezien, omdat we in een wereld leven die sterk gericht is op productiviteit en prestaties. Toch is het essentieel om regelmatig pauze en rust te nemen om de concentratie, effectiviteit en resultaten van het werk te verbeteren. Dit wordt ook bevestigd door de inzichten van Erik Scherder, een bekende hoogleraar neuropsychologie.

Volgens Scherder is het brein niet gemaakt om langdurig achter elkaar te werken zonder pauzes te nemen. Hij wijst erop dat het brein beter functioneert als het regelmatig wordt uitgedaagd en vervolgens de kans krijgt om te rusten. Dit kan bijvoorbeeld door af en toe een korte wandeling te maken of een gesprek met collega's te voeren.

Ook andere onderzoekers zijn tot deze conclusie gekomen en nog steeds zijn we er in organisaties vaak nog onvoldoende van bewust. Het is ook één van de factoren die we in de Strass-App monitoren. In de Strass-App monitoren we veel factoren die een relatie met stress hebben zoals ook Sociale steun, Invloed op het eigen werk, werkdruk en Verantwoordelijkheid.

 

 

 

Waarom pauze en rust belangrijk is!

Pauze en rust helpen om de concentratie te verbeteren. Als we langdurig aan één taak werken, neemt onze concentratie af en neemt de kans op fouten toe. Door regelmatig pauzes en rust te nemen, kunnen we ons brein de kans geven om te herstellen en onze concentratie weer op te bouwen. Zo kunnen we weer gefocust aan de slag.

Verder heeft het nemen van pauze en rust ook een positief effect op de effectiviteit en resultaten van het werk. Door regelmatig pauzes te nemen, kunnen we onze gedachten op een rijtje zetten en lukt het ons beter om overzicht en grip te behouden op ons werk, helicopterview. Dit helpt ons vervolgens weer om betere beslissingen te nemen en het werk efficiënter uit te voeren.

Ten slotte, en misschien wel het belangrijkste, kan het nemen van pauze en rust ook helpen om stress te verminderen en het algemene welzijn te verbeteren. Als we ons voortdurend op één taak concentreren, kan dit ons stressniveau verhogen. Door af en toe even afstand te nemen, kunnen we ons lichaam en geest de kans geven om te ontspannen en ons beter te voelen.

 

Pauze en rust met de Strass-App

Pauze en rust zijn essentieel voor het verbeteren van de concentratie, effectiviteit en resultaten van het werk. Het nemen van pauzes kan ons brein de kans geven om te herstellen, onze concentratie te verbeteren, ons werk efficiënter uit te voeren en ons welzijn te verbeteren. Het is daarom belangrijk dat organisaties het gebruik van pauze en rust monitoren. Daarvoor kan gebruik gemaakt worden van de Strass-App.

 

 

Meer over werken met de Strass-App, voorkomen van burn-out, datagedreven stressmanagement en pauze en rust realiseren.

 

Strass-app: https://strass-app.com/ |  https://www.linkedin.com/company/strain-assessment/

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op