bellen
Contact
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Datagedreven Stressmanagement met STRASS

Strass4

Datagedreven stressmanagement van STRASS is een innovatieve benadering om stress te beheersen en te verminderen en burn-out voorkomen, met behulp van gegevens en analyses. In deze aanpak verzamelen we gegevens over verschillende aspecten van stressfactoren in het werk, en worden deze gegevens geanalyseerd om inzicht te krijgen in die factoren die bijdragen aan te hoge stress. Dit inzicht kan worden gebruikt om gerichte interventies te ontwikkelen en implementeren om stress te verminderen, de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren en zo burn-out voorkomen.

 

 

Individuele interventies

Eenmaal verzameld en geanalyseerd, kunnen deze gegevens worden gebruikt om team- of individuele interventies te ontwikkelen om de stress te verminderen. Bijvoorbeeld, als de gegevens suggereren dat iemand op sommige thema’s niet in topconditie is dan kan je op tijd interventies plegen.

 

Factoren werkdruk

We weten uit onderzoek dat er een aantal factoren en thema's zijn die de werkdruk kunnen verhogen, zoals:

  • Het verlies van grip en controle op het werk
  • Een te hoge werkdruk
  • Gebrek aan onderling vertrouwen
  • Onvoldoende invloed op het eigen werk
  • Te hoge verantwoordelijkheid
  • etc.

 

Middels de datagedreven stressmanagement van Strass-App kunnen we deze thema's wekelijks of maandelijks voor je monitoren. Dit vraagt een kleine inspanning van je team of medewerkers.

 

Organisatorische interventies

Naast individuele interventies kunnen gegevens ook worden gebruikt om bredere organisatorische interventies te ontwikkelen. Bijvoorbeeld, als uit de gegevens blijkt dat een groot aantal werknemers stress ervaart als gevolg van lange werkdagen of een hoge werkdruk, kan besloten worden om flexibelere werkschema's te implementeren of training aan te bieden voor stressbeheersing.

 

STRASS-App

Datagedreven stressmanagement biedt een innovatieve en gepersonaliseerde benadering om stress te beheersen, te verminderen en burn-out voorkomen. Het gebruik van onze Strass-App om gegevens te verzamelen en te analyseren, biedt inzicht in de factoren die bijdragen aan stress, wat kan worden gebruikt om gerichte interventies te ontwikkelen en implementeren om stress te verminderen en de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

 

 

 

Meer over werken met de Strass-App, voorkomen van burn-out, datagedreven stressmanagement en pauze en rust realiseren.

 

Strass-app: https://strass-app.com/ |  https://www.linkedin.com/company/strain-assessment/

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op