REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Loopbaanscan

Onze Loopbaanscan is een integraal testprogramma bedoeld voor loopbaanadvies. Het biedt inzicht in de belangrijke vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’. De Loopbaanscan combineert de volgende gevalideerde en betrouwbare testen met gesprekken met een loopbaanadviseur:

  • Werkgerelateerde Persoonlijkheidsvragenlijst
  • CarrièreWaarden 
  • Interessevragenlijst voor Taken en Sectoren 
  • Competentie Zelfbeoordeling 

 

Toepassing
De Loopbaanscan wordt afgenomen door onze loopbaanadviseurs. Het doel van de Loopbaanscan is bewustzijn creëren over eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Dit kan vervolgens leiden tot loopbaanstappen, maar evenzeer tot betere ontwikkeling binnen de eigen functie. De Loopbaanscan wordt daarom gebruikt voor ontwikkeling, loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement.

 

Rapportage
In de rapportage is een uitgebreide competentieanalyse toegevoegd. In deze analyse worden allereerst de competentiescores van de kandidaat op basis van het persoonlijkheidsprofiel (talent) en de zelfbeoordeling met elkaar vergeleken. Hierin wordt duidelijk wat de kerncompetenties zijn en waar de potentie van de kandidaat ligt. Vervolgens wordt het talent van de kandidaat voor deze competenties vergeleken met hoe motiverend de kandidaat de competenties vindt. Hierbij wordt duidelijk van welke competenties de kandidaat energie krijgt en welke competenties een uitdaging vormen.

Het rapport van de Loopbaanscan is ook een uitstekend hulpmiddel om zelfinzicht en ideeën te verkrijgen over het functioneren en de verdere ontwikkeling van de kandidaat. Ieder hoofdstuk sluit af met passende reflectievragen. Om tips te geven voor de ontwikkeling van de competenties van de kandidaat, wordt aan het einde van de rapportage, per competentie, een link naar een pagina met ontwikkeltips gegeven.

 

Inhoud rapportage van de Loopbaanscan
A1. Wie ben ik?
A2. Wat wil ik?
A3. Wat kan ik?
B1. Competentieanalyse
B2. Ontwikkelsuggesties

 

Loopbaanstappen met de Loopbaanscan
We gebruiken drie gesprekken om het resultaat van de Loopbaanscan door te spreken. De eerste sessie is dan vooral gericht op de persoonlijke eigenschappen; ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat kan ik?’. De tweede sessie is in het algemeen meer gericht op ‘Wat wil ik?’, de drijfveren en interesses van de kandidaat. Dat geeft een richtinggevend inzicht, waarmee de derde stap te zetten is; de eerstkomende loopbaanstappen.

 

Reflectievragen bij de Loopbaanscan
Een sterk punt naast de testresultaten zijn de reflectievragen in het rapport. De adviseur geeft het rapport mee en de kandidaat kan aan de hand van reflectievragen de resultaten doornemen. Dat geeft de basis voor het vervolggesprek.

 

De investering voor dit traject is: € 375,-.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.
 

 

 

printen

Neem direct contact met ons op