REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Loopbaanankers Schein: Uitdaging

Uitdaging als anker

Sommige mensen definiëren hun loopbaan in termen van de uitdaging die ermee gepaard gaat. Zij zien succes als "het overwinnen van anderen of van moeilijke hindernissen, succesvolle probleemanalyse of het overwinnen van sterke tegenstanders". Zij zoeken altijd weer grotere uitdagingen.


Voorbeelden zijn de verkoper die elk klantencontact als een 'winnen of verliezen' situatie ziet, de professionele sporter die moet winnen of records moet verbreken of de adviseur die de meest onmogelijke situaties wil ontrafelen. Kortom, resultaatgerichtheid.


Iedereen zoekt een bepaalde hoeveelheid uitdaging, maar voor de mensen die 'uitdaging' als loopbaan anker hebben, is de uitdaging het meest belangrijke., Het soort werk, de organisatie, de rang, schaal of financiële positie is allemaal ondergeschikt aan de motivatie om jezelf steeds weer te testen. Zonder deze uitdaging raken deze mensen verveeld en geïrriteerd. Ze praten vaak over het belang van afwisseling in hun loopbaan. Als ze voor 'omhoog’ kiezen, doen ze dat vanwege de afwisseling en de grote uitdagingen die dat soort functies met zich meebrengt.

printen

Neem direct contact met ons op