REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Loopbaanankers Schein: Balans

Balans als anker (Levensstijl)

Niet willen kiezen tussen aandacht en energie voor privé- of gezinsleven, voor loopbaan of voor persoonlijke ontwikkeling, is het kenmerk van het anker ‘balans'. Deze mensen willen al deze aandachtsgebieden integreren en met elkaar in balans houden.

Zij ontwikkelen hun zelfbeeld rondom een totale levensstijl en de invulling hiervan bepaalt hoe hun loopbaan zal verlopen.
Sinds een geïntegreerde levensstijl ontstaat wanneer er nieuwe normen geaccepteerd worden over het belang van een geïntegreerd leven waarin de loopbaan niet alles overheerst er meer vrouwen zijn gaan werken en meer mensen bezig zijn met twee loopbanen in één gezin, is de levensstijl die dit alles integreert voor velen een interessant vraagstuk geworden.


Wanneer je ‘balans’ als motivatie hebt, zijn beslissingen over wel of niet willen verhuizen, over het aantal uren dat je wilt werken, over afwezigheid van vader of moeder in het gezin en over verminderde loyaliteit aan het bedrijf sterk bepalend voor je loopbaan.

Dit anker wordt snel verward met de ankers ‘veilig' of 'vrijheid'. Deze twee laatste ontstaan echter in de jeugd, terwijl ‘balans ontstaat wanneer er nieuwe normen geaccepteerd worden over het belang van een geïntegreerd leven waarin de loopbaan niet alles overheerst.

printen

Neem direct contact met ons op