bellen
Contact
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

Loopbaanankers Schein: Balansbalans

Balans als anker (Levensstijl en Evenwicht)

In dit loopbaananker wordt geen keuze gemaakt tussen zorg voor loopbaan, gezin en eigen ontwikkeling. Er is een keuze voor integratie en balans en van daaruit dienen steeds bewust keuzes gemaakt te worden. Niet willen kiezen tussen aandacht en energie voor privé- of gezinsleven, voor loopbaan of voor persoonlijke ontwikkeling, is dus het kenmerk van het anker ‘balans'. Binnen deze levensstijl willen deze mensen al deze aandachtsgebieden integreren en met elkaar in balans houden.

 

Zij ontwikkelen hun zelfbeeld en identiteit rondom een totale levensstijl en de invulling hiervan bepaalt hoe hun loopbaan zal verlopen. Zo ontstaat er een geïntegreerde levensstijl waarin er nieuwe normen geaccepteerd worden. De loopbaan zal daarom ook niet alles overheersen. Meer vrouwen zijn gaan werken en meer mensen bezig zijn met twee loopbanen in één gezin. Mensen werken bewust minder, switchen meer van baan, nemen sabbaticals en er wordt aan het einde van de loopbaan meer nagedacht over een tweede of zelfs derde carrière. Een levensstijl die dit alles integreert en in evenwicht brengt is tegenwoordig voor velen een interessant vraagstuk geworden.


Wanneer je ‘balans’ als motivatie hebt, zijn beslissingen over wel of niet willen verhuizen, over het aantal uren dat je wilt werken, over afwezigheid van vader of moeder in het gezin en over verminderde loyaliteit aan het bedrijf sterk bepalend voor je loopbaan.

 

Dit anker 'balans' wordt snel verward met de ankers ‘veilig' of 'vrijheid'. Deze twee laatste ontstaan echter in de jeugd, terwijl balans ontstaat wanneer er nieuwe normen geaccepteerd worden in een levensfase omdat er behoefte ontstaat naar meer evenwicht.

 

Loopbaan

Je privéleven is zeer belangrijk voor jou, relatief belangrijker dan werk. Je loopbaan dient volledig geïntegreerd te zijn met je levensstijl, met je privésituatie. Je bent voortdurend op zoek naar de juiste balans, waarbij je privésituatie belangrijker is dan je loopbaan. De loopbaan volgt dan ook vaak de levensloop en de gebeurtenissen in het leven. Het leven is leidend.

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op