bellen
Contact
reynaarde - laat competenties werken

REYNAARDE TALENTONTWIKKELING
030 - 60 627 11
INFO@REYNAARDE.NL

NL leert door ontwikkeladviezen heeft maximum bereikt


Het maximale aantal ontwikkeladviezen dat het kabinet beschikbaar stelde via het crisisprogramma 'NL Leert Door' is bereikt. De regeling wordt niet meteen doorgezet, maar er komt misschien extra budget beschikbaar voor een nieuw traject ontwikkeladviezen in 2021.

Volgens de overheid voorzien de ontwikkelingsadviezen in "een grote behoefte". Vanaf 1 december konden mensen een kortdurend traject aanvragen bij een loopbaanadviseur om zicht te krijgen op de arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Het maximum aantal inschrijvingen is "veel sneller dan verwacht" bereikt. In een dag hebben 55.000 mensen zich opgegeven voor een ontwikkeladviestraject in het najaar.

Daarmee is volgens de overheid de maximale uitvoeringscapaciteit bereikt van de organisatie die de subsidieregeling uitvoert. Dat betekent dat er vanaf nu geen kosteloos ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur.

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees: “De vraag naar ontwikkeladviezen overtreft al onze verwachtingen. Het blijkt dat veel mensen het fijn vinden als iemand met hen meedenkt over hun mogelijkheden op de huidige, veranderende arbeidsmarkt. Ik snap dat anderen misschien teleurgesteld zijn. Ik hoop dat zij via andere kanalen in aanraking kunnen komen met een adviestraject."

 

Crisisprogramma NL leert door

Het crisisprogramma 'NL Leert Door' werd gepresenteerd ten tijde van het steunpakket voor banen en economie. Het doel van dit programma is om werkenden en werkzoekenden te helpen zich voor te bereiden op veranderingen op de arbeidsmarkt. Met NL Leert Door financiert het kabinet niet alleen ontwikkeladviezen, maar ook kosteloze online scholing. In totaal heeft het kabinet 50 miljoen euro uitgetrokken voor NL Leert Door. Daarvan is 14 miljoen euro gereserveerd voor ontwikkeladviezen.

 

print deze paginaprint

Neem direct contact met ons op